11.5. lauantai – Maisemapyöräilypäivä, Pyöräilykirkko ja Kevyehkö maantielenkki

Kevyehkö maantielenkki

Lähtö: klo 10.00 Pyöräkauppa Keskiö
Keskinopuestavoite 25±2 km/h.
Matka 80-100 km. Kahvitauko.

Lenkin vetää Kaupin Kanuunat

Pyöräilykirkko

Pyöräilykirkko – pyöräretki Pirkkalan Vanhalle kirkolle.

Retkelle voi lähteä porukalla joko Aleksanterin, Kalevan tai Nokian kirkon pihasta. Lähtö Aleksanterin kirkolta on kello 15, Kalevan kirkolta kello 15 ja Nokian kirkolta kello 16.

Valtakunnallisen pyöräilyviikon (4.–12.5.) lauantaina 11.5. pyöräillään porukalla Pyöräilykirkkoon. Kyseessä on kello 17 Pirkkalan vanhassa kirkossa pidettävä iltakirkko teemalla ’Pyöräilykirkko’.

– Pyöräretki Pirkkalan Vanhalle kirkolle on rennompi kuin Kirkkopyöräily Pyhäjärven ympäri. Esimerkiksi Kalevan kirkolta matkaa on noin 15 kilometriä suuntaansa. Näin Kirkkopyöräilyn välivuonna otetaan vähän kevyemmin, hymyilee diakoni Sari Peltonen.

– Retkelle voi lähteä tietysti myös itsekseen. Rennompi matka ja aikataulu sallivat myös sen, että voimme käydä tutustumassa Pirkkalan vanhaan viljamakasiiniin ja ihastella Pirkkalan kaunista hautausmaata.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ja se on maksuton. Pirkkalan Vanhalla kirkolla on kirkkokahvi- ja mehutarjoilu. Pirkkalan viljamakasiinissa on mahdollisuus tutustua Kirkon Ulkomaanavun toimintaan.

Tapahtuman järjestävät Pirkkalan, Nokian ja Tampereen seurakunnat.

Maisemapyöräily

Yhteislähtö Laukon torilta klo 11.00

PYHÄ-reitti, pituus: 30 – 40 km. Kiertämään lähdetään myötäpäivää.

Pyhäjärven Maisemareitti on erinomainen ensiaskel lähimatkailuun! Kierros onnistuu kiireettömänä reissuna myös koko perheen kanssa. Matka on täynnä Pyhäjärven upeita saarimaisemia ja palvelut ovat koko ajan lähelläsi. Tämä Pirkanmaan ja Tampereen tunnetuin pyöräilyreitti kiehtoo helppoudellaan – asfalttia ja hiekkateitä on helppo edetä, upeat sillat, vehreät rannat ja kimaltava Pyhäjärvi on läsnä lähes koko ajan.

Koukkaus Reipin kotieläinpihalle
Jos kurvaakin Pirkkalan kohdalla (ihan Pitkänsillan kupeesta) muutaman kilometrin kuvankaunista Anian Rantatietä lounaaseen, voi löytää itsensä syöttämästä lampaita Reipin Kotieläinpihalla. Täällä voi siis vierailla kukin halujensa ja aikataulujensa mukaan. Kaupin Kanuunan oppaat ajelevat myös tätä kautta.

Maisemapyöräily reitille voi startata omilla porukoilla myös mistä vain matkan varrelta.

Aikaa kuluu vauhdista riippuen 2 –  5 tuntia.
Mukana ajelevat Kaupin Kanuunoiden oppaat.
Taukoja voi pitää omakustanteisesti matkan varren kahviloissa.

Alkumatkasta mukana myös riksapyörät.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tapahtuman vetää Tampereen polkupyöräilijät ry ja Kaupin Kanuunat.

Tapo

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *