7.5. sunnuntai

10.00 Kaupin Kanuunoiden vakiolenkki
Lähtö Mustanlahden satamasta
Maantielenkki, vauhti n. 25 km/t; matka 80 – 100 km; kesto 4 – 5 tuntia. Kahvitauko lenkin puolivälin paikkeilla. Peesissä pärjäävät aiemmin yksin vastaavia tuntimääriä ajaneet 20 km/h keskinopeudella.

10.00 Luonnonläheinen pyöräretki
Lähtö Mustanlahden satamasta
Pyöräilemme ohjaajien opastuksella rauhallista retkivauhtia aluksi Pyhäjärven kauniissa rantamaisemissa etupäässä hiekkateitä pitkin Pirkkalan puolelle. Tutustumme yhteen Suomen sadasta luontohelmestä eli Taaporinvuoreen, jonne on pieni kävelyosuus ilman pyöriä ylös ja alas yhteensä noin 1 km. Katsomme matkalla myös kuinka vesi virtaa Pärrinkoskessa. Omakustanteinen kahvitauko on Lahdesjärven ABC:llä, josta matka jatkuu Särkijärven yli Vuoreksen kautta Kaukajärvelle. Sieltä ajetaan edelleen Linnainmaalle ja takaisin lähtöpaikalle. Matkan pituus on noin 60 km. Retken kesto on 6 – 7 tuntia. Otathan juomaa ja evästä mukaan. #100luontohelmeä

14.00 Perheretki Niihaman Majalle
Lähtö UKK-instituutilta, Kaupinpuistonkatu 1
Koko perheen pyöräretki, jossa ajetaan Kaupin läpi Niihaman majalle ja takaisin. Matka ja vauhti sopivat pienellekin polkijalle. Retken pituus on n. 5 km suuntaansa.
Niihaman majan pihapiirissä on käytössä kolme erillistä nuotiopaikkaa makkaran- ja lätynpaistoa varten. Makkaranpaistopaketti sisältää makkarat, makkaratikut, servetit, makkarataskut, sinapit ja ketsupit, ja sen hinta on 1,50 € / henkilö. Lätynpaistopakettiin kuuluu lättytaikina, lättypannun ja paistinlastan käyttö, paistorasva, hillo, sokeri, servetit ja ruokailuvälineet. Sen saa hintaan 3,00 € / henkilö. Lisäksi Niihaman Majan kahviosta on saatavilla kylmää ja kuumaa juotavaa sekä suolaista ja makeaa purtavaa. Tampereen polkupyöräilijät ry:n jäsenet saavat 20% alennuksen kaikista Niihaman Majan tuotteista.
Lisätietoa Niihaman Majasta löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/NiihamanMaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *