Hyviä pyöräilykohteita Tampereella ja lähialueilla

with No Comments

Tampere lähialueineen tarjoaa pyöräilijälle upeita mahdollisuuksia seikkailuun! Erityisesti alueen järvialueet tarjoavat upeita reittejä, joilla saat kokea erityisen kaunista aidon kotimaista maaseutumatkailua. Olemme koonneet tähän artikkeliin hyviä reittivinkkejä, joihin kannattaa tutustua Tampereella ja sen lähialueilla pyöräillessä!

Pyhäjärven reitti

Pyhäjärven alueelta löytyy useita runkoreittejä, joiden ympärille rakentuu monenlaisia reittimahdollisuuksia. Tällä reitillä voit kokea kulttuurielämyksiä, nähdä kartanoita sekä nauttia maaseudun rentouttavasta rauhasta!

Matkan varrelta löytyy myös hyviä palveluita, kuten majoituspalveluita, ja tietenkin monenlaista mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Pyhäjärven alueen reittejä onkin mahdollista räätälöidä omien mieltymysten pohjalta, siten että reitti sisältää monia suosikkikohteita tehden siitä erityisen mielenkiintoisen.

Pyhäjärven reitin lähtöpisteeksi soveltuu hyvin Tampereen Laukontorin satama. Liikkeelle voi toki lähteä mistä haluaa, mutta moni pitää Laukontorin satamaa hyvänä lähtöpisteenä. Reitin varrelle on mahdollista sisällyttää sellaisia tähtikohteita kuin Rapolan muinaislinna, Visavuori, Laukon kartano ja Vehoniemen harju.

Alueella on asunut mielenkiintoisia historiallisia henkilöitä kuten Emil Wikström ja Akseli Gallen-Kallela. Jos haluat ottaa pyöräilyretkestä kaiken irti, löytyy reitin varrelta myös useita laavu- ja telttapaikkoja, joissa voi levähtää tai jopa yöpyä. Kokeile vaikkapa Katajajärven laavua, Mustijärven laavua tai Mäyriän virkistysaluetta.

Muut järvireitit

Pyhäjärven reitin lisäksi Tampereen alueelta löytyy monia muitakin upeita järvireittejä. Näsijärven reitillä pääset nauttimaan jylhästä luonnosta sekä taide-elämyksistä, Kyröreitti tarjoaa herkullisia mansikkapeltoja sekä historiallisesti merkittäviä harjuja, Rautareitti vie pyöräilijän taiteen, siltojen sekä kulttuurin maailmaan ja Aurereitti tarjoaa pyöräilijälle mahdollisuuden nauttia suurien kuusien kuiskinnasta tunnelmallisella hiekkatiellä.

Järvireittien varrelta löytyy lukuisia saunoja, joissa on mahdollista nauttia kunnon löylyistä. Voit kokeilla jopa sellaisia hieman erikoisempia saunoja kuin tynnyrisauna, jurttasauna, savusauna tai hirsisauna.

Voit yhdistää pyöräretkeen myös pienen laivamatkan. Hopealinjat tarjoavat nimittäin alueen pyöräilijöille mahdollisuuden nauttia lomasta aalloilla.

Ennakkolippuja voi ostaa Hopealinjojen nettikaupasta tai yrityksen Tampereella sijaitsevasta toimistosta, joka sijaitsee osoitteessa Laukontori 10. Voit matkustaa kesäaikaan esimerkiksi Höyrylaiva Tarjanteella Tampereelta Virroille ja takaisin.

Voit matkata laivalla myös Tampereelta Hämeenlinnaan tai lähteä Hop on Hop off -tyylillä miniristeilylle Mustalahden satamasta.

Miniristeilyn reitti kiertää Mustalahdesta Lapinniemeen ja Santalahteen, josta matka jatkuu takaisin Mustalahteen. Matkan aikana on mahdollista nauttia lounas laivassa. Tällainen miniristeily on kiva lisä pyöräretkeen ja tarjoaa upeaa vaihtelua arkeen!