Mitä voin nähdä ja kokea Pyhäjärven pyöräilyreiteillä?

with No Comments

Pyhäjärven alue tarjoaa useita upeita pyöräilyreittejä, jotka vaihtelevat niin pituudeltaan kuin vaativuudeltaankin. Näillä reiteillä voi nähdä ja kokea paljon!

Lue jo etukäteen, mitä Pyhäjärven maisema-, Pikku-Vanaja-, Roine-, Laukko- ja Vaeltaja-reitti voivat sinulle tarjota ja valitse näiden mielenkiintoisten vaihtoehtojen joukosta sinulle sopivin reitti.

Pyhäjärven maisemareitti

Pyhäjärven alueen maisemareitti on pituudeltaan 30 kilometriä ja sitä suositellaan päiväreissukohteeksi. Reitin on luonut Tampereen kaupunki ja se soveltuu hyvin myös ensimmäiseksi pyörämatkailukohteeksi – vaikka yhteiseksi koko perheen reissuksi!

Tällä reitillä pyöräilijä pääsee nauttimaan upeista saarimaisemista poistumatta kuitenkaan hyvien palveluiden ääreltä.

Pyhäjärven Pikku-Vanaja-reitti

Pyhäjärven Pikku-Vanaja-reitti on pituudeltaan 45 kilometriä ja sitä suositellaan päiväreissukohteeksi. Tämä reitti sivuaa Vanajaveden pohjoisosaa. Tällä reitillä on mahdollista päästä esimerkiksi Visavuorten taideaarteiden äärelle.

Reitiltä löytyy Sääksmäen pitkiä siltoja sekä Ilolan maatilaidylliä. Pyhäjärven Pikku-Vanaja-reitillä ajetaan Valkeakosken sekä Akaassa sijaitsevan Toijalan läpi.

Pyhäjärven Roine-reitti

Pyhäjärven Roine-reitin pituus on 75 kilometriä. Tätä reittiä suositellaan 1–2 päivän reissuksi. Reitin varrella pääsee nauttimaan Roineen aalloista sekä maalauksellisista maisemista. Reitin itäiseltä puolelta löytyy haastavia harjuja, joten Pyhäjärven Roine-reitti ei ole paras mahdollinen aloittelevalle pyöräilijälle.

Kun harjut on selätetty, on palkinto kuitenkin kaiken vaivan arvoinen, sillä Harjun päällä sijaitseva näköalatorni tarjoaa upeat näkymät kansallismaisemiin. Nämä maisemat ovat inspiroineet jopa tunnettuja suomalaisia taiteilijoita, joten ne kannattaa ehdottomasti kokea!

Pyhäjärven Laukko-reitti

Pyhäjärven Laukko-reitti on pituudeltaan 110 kilometriä ja sitä suositeltaan 1–3 päivän pyöräilyreissukohteeksi. Tällä reitillä pääsee kokemaan historian havinaa, sillä reitin varrelta löytyy esimerkiksi Laukon kartano ja Laukontori. Jos alueen kartanot kiinnostavat sinua, kannattaa valita Pyhäjärven Laukko-reitti.

Jos 110 kilometrin matka hirvittää, voit hyvin puolittaa ajomatkan hyppäämällä osaksi matkaa laivan tai bussin kyytiin. Pyörän voi pakata helposti mukaan laivaan tai bussiin, mutta lippu tulee muistaa varata etukäteen.

Pyhäjärven Vaeltaja-reitti

Pyhäjärven Vaeltaja-reitin pituus on 170 kilometriä ja sitä suositellaan 1–4 päivän pyöräilykohteeksi. Tämä reitti vie pyöräilijän Pirkanmaan kulttuurimaisemiin sekä alueen historiallisiin kohteisiin.

Reittiä kutsutaankin seitsemän kuningaskunnan kierrokseksi ja sen varrella riittää runsaasti näkemistä. Pyhäjärven Vaeltaja-reitti soveltuu kiireettömään matkantekoon, jonka aikana on mahdollista nauttia aidosta Pirkanmaan elämästä, upeista harjumaisemista, museo- ja taideaarteista sekä herkullisesta lähiruuasta.