Tampereen Polkupyöräilijät ry – yhdistystoimintaa aktiivisella otteella!

with No Comments

Tampereen Polkupyöräilijät ry on aktiivinen rekisteröity yhdistys, joka sanoo tavoittelevansa entistä paremmin toimivaa pyöräilykaupunkia. Tutustu nyt näppärästi Tampereen Polkupyöräilijät ry:n toimintaan tämän artikkelin kautta!

Kerromme ensin Tampereen Polkupyöräilijät ry:n perustamisesta ja esittelemme yhdistyksen järjestämien retkilenkkien idean. Tarjoamme sinulle myös resursseja, joista löydät tarvittaessa lisätietoa yhdistyksestä ja sen toiminnasta.

Tampereen Polkupyöräilijät ry:n perustaminen

Tampereen Polkupyöräilijät ry perustettiin 2007 ja se käyttää myös lyhennettyä nimeä TaPo. Yhdistys toimii alueen pyöräilijöiden yhteenliittymänä ja sen tavoitteena on alueen pyöräilijöiden edun ajaminen.

Erityisesti Tampereen Polkupyöräilijät ry pyrkii edistämään asioimis-, virkistys- ja työmatkapyöräilijöiden etua sekä edistämään heidän tarvitsemiensa palveluiden luomista. Vuodelle 2021 Tampereen Polkupyöräilijät ry on laatinut myös oman kuntavaaliteesinsä.

Tampereen Polkupyöräilijät ry:n retkilenkit

Tampereen Polkupyöräilijät ry järjestää suosittuja retkilenkkejä. Yleensä lenkeille lähdetään parillisina viikkoina sunnuntaisin kello 10. Lenkille startataan Mustanlahden satama-alueelta. Toiminta katsotaan ryhmäliikunnaksi, minkä ansiosta pyöräilemään on päästy myös keväällä ja alkukesästä 2021 koronaviruspandemiasta huolimatta.

Tampereen Polkupyöräilijät ry:n retkilenkkien pituus on yleensä noin 60 – 80 kilometriä, mutta myös pidempiä retkilenkkejä järjestetään yhdistyksen toimesta. Retkilenkeillä ajetaan leppoisalla keskinopeudella, joka ei nouse yli 20 km/h. Suurin osa retkistä on mahdollista ajaa myös tavallista lyhyempänä versiona eli lenkkejä on mahdollista räätälöidä osallistujien kunnon ja tarpeiden mukaan.

Retkeillä pidetään taukoja, jotka ovat oivallinen tilaisuus tutustua Tampereen seudun muihin innokkaisiin pyöräilijöihin kahvittelun merkeissä. Lenkkien varrella pysähdytään myös mielenkiintoisissa kohteissa, joten ne ovat oivallinen tapa tutustua myös alueen historiaan ja nähtävyyksiin.

Tampereen Polkupyöräilijät ry:n lenkeillä käytetään kypärää ja koronavirusepidemian aikana mukaan tulee pakata maski. Pyöränä retkillä voi käyttää tavallista vaihdepyörää. Tampereen Polkupyöräilijät ry:n retkilenkit ovat maksuttomia ja tässä porukassa onkin kiva lähteä tutustumaan Tampereen seutuun pyöräillen!

Mistä lisätietoa Tampereen Polkupyöräilijät ry:stä?

Tampereen Polkupyöräilijät ry:stä käydään vilkasta keskustelua Tapon Facebook-sivuilla, jotka löytyvät nimellä Pyöräilypolitiikka. Tätä sivua kannattaakin seurata, jos Tampereen Polkupyöräilijät ry:n toiminta ja pyöräily Tampereella kiinnostavat sinua! Facebookin kautta myös aiheesta käytävään keskusteluun on helppo osallistua!

Tampereen Polkupyöräilijät ry mainostaa myös Kaupunkifillari-blogia. Blogi on helposti lähestyttävä tapa tutustua aiheeseen ja Tampereen pyöräilyaiheisiin teemoihin, joten myös sitä kannattaa ehdottomasti seurata!