5 vinkkiä pyöräilyyn talvella

5 vinkkiä pyöräilyyn talvella

Image Source: Unsplash‍

Ehkä punaiset lehdet, kultainen auringonvalo ja raikkaan sininen taivas saavat meidät innostumaan kesän lähestyessä loppuaan. Ehkä se on villapaitojen, villasukkien ja villahattujen kodikas veto, joka saa meidät kaipaamaan viileämpiä ilmoja. Tai ehkäpä lyhyet päivät, pureva kylmyys ja jatkuvat kaatosateet saavat meidät kaipaamaan luotettavia kaksipyöräisiä. Olipa syy mikä tahansa, yhdestä asiasta olemme kaikki samaa mieltä: syksy on täydellinen aika nauttia pyöräilystä talvella. Pienellä valmistautumisella ja asiantuntijoiden neuvoilla voit jatkaa pyöräilyä vuoden kylmimpinä kuukausina vaarantamatta paleltumia tai hypotermiaa. Lue tästä parhaat vinkkimme talvipyöräilyyn:

Pidä ketju ja vaihteet hyvin voideltuina.

Löysät ketjut ja jäykät vaihteet voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia, kuten vaarallista heilumista ajon aikana. Talvella pyöräsi on alttiimpi voiteluongelmille, joten on tärkeää pitää kaikki hyvin öljyttyinä. Paras tapa tehdä tämä on levittää ketjuun kuivaa ketjuvoiteluainetta, kuten vaha- tai silikonipohjaista tuotetta, vähintään kerran kuukaudessa. Voit käyttää myös märkäöljyä, mutta muista, että se vetää puoleensa pölyä, joten ketju on puhdistettava säännöllisesti ja levitettävä uusi kerros märkäöljyä joka kerta. Huomioi myös muut pyöräsi liikkuvat osat. Laakerit ja nivelkohdat on voideltava hyvin, ja voimansiirto on puhdistettava säännöllisesti, jotta vältetään hiekan ja pölyn kertyminen sisälle.

Käytä oikeaa vaihdetta

Elementtejä vastaan taisteleminen voi heikentää voimiasi ja kuluttaa energiasi. Jotta säästyt väsymykseltä ja pidät jalkasi polkimilla talvipyöräillessäsi, on tärkeää valita oikea vaihde. Hyvä nyrkkisääntö on valita vaihde, jolla voit polkea mukavasti nopeudella, joka pitää sinut lämpimänä rasittamatta itseäsi liikaa. Yleisesti ottaen talvella pyöräillessä kannattaa valita pienempi vaihde. Jos huomaat taistelevasi tuulta vastaan, tämä voi tarkoittaa pienemmän vaihteen valitsemista kuin lämpiminä kuukausina. Samaan aikaan, jos pyöräilet ylämäkeen, saatat joutua valitsemaan korkeamman vaihteen kuin normaalisti. Näin saat enemmän voimaa ja hallintaa, ja voit selviytyä jyrkimmistäkin mäistä helposti.

Löydä luotettava pyöräilyvalo

Jos pyöräilet talvella, olet todennäköisesti perehtynyt päivittäiseen aamuiseen työmatkaan. Vaikka jotkut ihmiset päättävät kävellä tai käyttää julkisia liikennevälineitä huonolla säällä, toiset kulkevat työmatkansa pyörällä. On tärkeää ottaa huomioon vuodenaika, kun valitset pyörävaloa, sillä kylmyys ja pimeys tekevät näkyvyydestä suuren huolen. Varmista ensinnäkin, että valosi on tieliikennelain mukainen. Useimmat valot täyttävät vaaditut standardit, mutta on tärkeää tarkistaa pakkauksesta, että olet varma. Seuraavaksi on otettava huomioon sää: Valo on paljon tehottomampi sateella tai lumessa, joten kannattaa valita luotettava ladattava valaisin talvea varten. Takavalon pitäisi olla riittävän kirkas, jotta erotut joukosta, mutta siinä pitäisi olla myös vilkkuvaloasetus, jotta voit välttää onnettomuuksia. Edessä olevan valon pitäisi olla riittävän kirkas, jotta voit välttää jalankulkijat, kuopat ja muut vaarat. Elä myöskään unohda pakolliseksi tullutta takavaloa pyörään.

Käytä oikeita vaatteita

Kun pyöräilet talvella, on tärkeää valita oikeat vaatteet. Valitettavasti monet kesäpyöräilyssä rakastamistamme kankaista ovat liian kevyitä antamaan lämpöä kylmempinä kuukausina. Erityisesti lycra on huono valinta talvipyöräilyyn, sillä se ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi lämmin suojaamaan sinua koleilta tuulilta. Parhaiden talvipyöräilyvaatteiden tulisi olla paksua, lämmintä kangasta, kuten villaa tai polyesteriä. On tärkeää valita kankaat, jotka ovat sekä lämpimiä että hengittäviä, jotta et kuumene tai hikoile liikaa pyöräilyn aikana. Kun selaat talviystävällisiä kankaita, älä unohda ottaa huomioon käsineitä, kypärää, kenkiä ja sukkia. Paksut kankaat vaikuttavat merkittävästi kykyyn hallita pyörääsi, joten käsiin ja jalkoihin kannattaa valita kevyempiä kankaita.

Kokeile talvirenkaita

Kun mietit pyöräilyvarusteitasi talvea varten, kannattaa ehkä vaihtaa paksumpiin renkaisiin. Jos asut kylmässä ilmastossa, olet ehkä huomannut, että monet ihmiset vaihtavat talvikuukausina nastarenkaisiin tai piikkirenkaisiin. Ne on suunniteltu pitämään kiinni tiessä ja estämään luistamista tai liukastumista jäällä tai lumessa. Kesärenkaat on suunniteltu mahdollisimman sileiksi vierintävastuksen pienentämiseksi, kun taas talvirenkaat on suunniteltu mahdollisimman paksuiksi ja karheiksi pidon lisäämiseksi ja luiston estämiseksi. Jos valitset talvirenkaat, varmista, ettet ylitä suositeltua enimmäis-PSI-arvoa. Jos asut leudossa ilmastossa, voit vaihtaa takaisin kesärenkaisiin, kun lämpötila nousee.

Päätelmät

Pyöräily talvella voi olla hyvä tapa saada kunto kuntoon ja nauttia ulkoilmasta väkijoukkoja välttäen. Pienellä valmistautumisella ja asiantuntijoiden neuvoilla voit jatkaa pyöräilyä vuoden kylmimpinä kuukausina vaarantamatta paleltumia tai hypotermiaa. Pidä ketju ja vaihteet hyvin voideltuina, käytä oikeita vaihteita, etsi luotettava pyörävalo, käytä oikeita vaatteita ja kokeile talvirenkaita. Noudattamalla näitä vinkkejä olet hyvin varustautunut nauttimaan ulkoilmasta ja pysymään kunnossa vuoden kylmimpinä kuukausina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *